אודות החוג

החוג לכלכלה שייך לפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת חיפה. בחוג ניתן ללמוד תואר ראשון, תואר שני ודוקטורט, כמו גם תואר מגיסטר למדעים (MSc.) משותף עם הטכניון. סטודנטים מצטיינים לתואר ראשון יכולים להתחיל במקביל את התואר השני, וסטודנטים מצטיינים לתואר שני ממשיכים לרוב ללימודי דוקטורט. הבוגרים שלנו משתלבים בתור מרצים באוניברסיטאות מובילות בארה״ב וישראל, ואחרים מחזיקים בעמדות מובילות במגזרים הפרטי הציבורי.

חברי הסגל בחוג חוקרים מגוון רחב של תחומים, כגון תאוריה מיקרו כלכלית, מדיניות מאקרו כלכלית, צמיחה כלכלית ואי שוויון, כלכלה התנהגותית ומימון, תורת המשחקים, בחירה חברתית, כלכלה ומשפט וכלכלה ציבורית. חברי הסגל מפרסמים מאמרים בכתבי העת המובילים בכלכלה ומשתתפים בכנסים בכל העולם. החוג מקיים גם סמינר מחלקתי, בו מומחים וחוקרים מובילים בעולם מציגים את מחקריהם.

ראש החוג הוא פרופ' שירן רחמילביץ.

החוג בתקשורת